6 λόγοι που δεν έχεις πια όρεξη για σεξ!

sex

Αν τον τελευταίο καιρό ψάχνεις δικαιολογίες για να μην κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου και απορείς και εσύ η ίδια που πήγε αυτό το πάθος που είχες παλιότερα, όταν ήθελες να κάνεις σεξ δύο φορές την ημέρα ή έστω δύο φορές την εβδομάδα.

Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί αλλά μπορεί να είναι απλά ένας. Βρες τι είναι αυτό που έχει εμποδίσει τις σεξουαλικές σου ορμές και διόρθωσέ το για να μπορείς να απολαύσεις το σεξ όπως παλιά!

1. Ακαταστασία: Ακούγεται ανούσιο, όμως δεν είναι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα ακατάστατο δωμάτιο μπορεί να συσχετίζεται με ελαφριά κατάθλιψη ή θλίψη ενώ ταυτόχρονα οι γυναίκες χρειάζονται πλήρη ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση για να φτάσουν σε οργασμό κι ένα δωμάτιο άνω-κάτω δημιουργεί πολλή..σύγχυση!

2. Θυμός: Ο καταπιεσμένος θυμός, αυτός που δεν εκφράζεις κι αφήνεις να μεγαλώνει στο πίσω μέρος του μυαλού σου, είναι σύμφωνα με τους γιατρούς η κύρια αιτία που έχει κατέβει η λίμπιντό σου.

3. Τελειότητα: Αν θέλεις να είναι όλα τέλεια για να κάνεις σεξ τότε δύσκολα θα βρεις ευκαιρία μέσα στην πολυάσχολη ημέρα σου να πέσεις στο κρεβάτι με τον σύντροφό σου. Μήπως να μην σκέφτεσαι μόνο αν μυρίζεις ωραία, αν το δωμάτιο έχει την κατάλληλη ατμόσφαιρα κι αν έχεις έτοιμο το αυριανό φαγητό για να ανέβει και πάλι η σεξουαλική σου επιθυμία;

4. Οικονομικά προβλήματα: Μπορεί να μην υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεπεράσεις τα οικονομικά σου προβλήματα, μπορείς όμως να μην τα αφήσεις να σε καταβάλλουν τόσο ώστε να καταστρέφεις τη σεξουαλική σου επιθυμία και τη σχέση σου με τον σύντροφό σου.

5. Αντισυλληπτικά Χάπια/ Ορμόνες: Μπορεί το πρόβλημά σου να μην είναι ψυχολογικό αλλά να συσχετίζεται με αλλαγές στις ορμόνες σου που είναι αποτέλεσμα των αντισυλληπτικών ή πρόβλημα με θυρεοειδή.

6. Συναίσθημα: Για να έχεις επιθυμία για σεξ (από μια ηλικία και μετά) παίζει σημαντικό ρόλο και τα συναισθήματα για τον σύντροφό σου αλλά και το πόσο ρομαντική και τρυφερή σχέση έχετε. Εάν δεν θυμάσαι πότε βγήκατε έξω ραντεβού τελευταία φορά ή πότε κάνατε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση τότε μην αναρωτιέσαι πια για ποιο λόγο δεν έχεις όρεξη για σεξ!