6 βλακώδεις ατάκες που λένε οι άντρες για να χωρίσουν


Έχεις χωρίσει πολλές φορές. Κάποιοι χωρισμοί ήταν χαλαροί (αποφάσισες εσύ να τελειώσεις τη σχέση), κάποιοι ήταν επώδυνοι (σου ζήτησε εκείνος να το διαλύσετε) και κάποιοι ήταν τραγελαφικοί (ήσουν λίγο αδιάφορη, αλλά τσαντίστηκες με τον τρόπο που χωρίσατε).

Έχεις ακούσει (κι έχεις πει) τα πάντα: από το ‘θέλω να μείνουμε φίλοι’ μέχρι το ‘δεν ταιριάζουμε τελικά’ και το ‘δεν θέλουμε πια τα ίδια πράγματα’. Εγώ έχω ακούσει και το ‘δεν με σαγηνεύεις πια’ και έβαλα τα γέλια αλλά και το ‘θέλω να σκεφτώ, θα σε πάρω τηλέφωνο σε 3 μήνες’ και ακόμα θα περίμενα, αν δεν είχα βρει κάποιον άλλο.

Οι άντρες- περισσότερο από τις γυναίκες- διστάζουν να τελειώσουν μια σχέση, να σε πληγώσουν, να αφήσουν τη καβάτζα τους, να πάρουν πρωτοβουλία, να μιλήσουν βαρύγδουπα τέλος πάντων. Για αυτό, εκτός από τα κλισέ συνηθίζουν να μας ‘αδειάζουν’ με χαζές, γελοίες και εκνευριστικές δικαιολογίες. Οι παρακάτω είναι οι 6 πιο παράξενες ατάκες που έχουμε ακούσει από τους πρώην την ώρα που μας χώριζαν και τους έλουζε κρύος ιδρώτας:

1.Θα γυρίσω στη γυναίκα μου: Στην ποιά; Δεν το ήξερες ότι είναι παντρεμένος, δεν ήξερες ότι ήταν σε διάσταση και σίγουρα δεν καταλαβαίνεις γιατί ξαφνικά θέλει να προσπαθήσει να τα ξαναβρεί μαζί της. Έχουν και παιδί; Είναι όντως παντρεμένος; Καλύτερα μην ρωτήσεις.

2.Έχω μια σοβαρή ασθένεια και θέλω να το περάσω μόνος μου: Αρχικά, γιατί να μην το περάσουμε μαζί; Επίσης, δεν έχεις μια σοβαρή ασθένεια.

3.Τελικά δεν είμαι μονογαμικός τύπος: Σοβαρά; Πώς το ανακάλυψες; Όχι, δεν θέλω να ξέρω. Ή μάλλον, ναι, θέλω. Δηλαδή, εγώ σου το έβγαλα αυτό; Γιατί με την πρώην σου είχες 2 χρόνια σχέση. Μην κάθεσαι να αναρωτιέσαι, σίγουρα έχει βρει άλλη.

4.Αξίζεις περισσότερα: Δεν είναι σε καλή φάση, λέει, δεν έχει δουλειά, αισθάνεται άχρηστος και θέλει να μείνει μόνος του. Ξέρεις ότι απλά θέλει να ‘σκοτώνει’ τον ελεύθερο χρόνο του περνώντας καλά, δηλαδή, φλερτάροντας και πίνοντας μέχρι τελικής πτώσης;

5.Θέλω να αποφασίσω αν θα επιστρέψω στην πρώην μου: Ναι, το έχουμε ακούσει κι αυτό. Την είδε μια μέρα, εκείνη τον θέλει πάλι και τώρα ο καημένος πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει. Λες και δεν είχαμε άλλα προβλήματα. Τουλάχιστον, μέσα στην βλακεία του, είναι κάπως ειλικρινής και σε βγάζει κι από την δύσκολη θέση. Μετά από αυτή την ατάκα, ούτε εσύ τον θέλεις και τόσο πολύ.

6.Ένας χωρισμός θα κάνει τη σχέση μας καλύτερη: Δηλαδή θα τα ξαναβρούμε; Εννοείς ότι θέλεις να γίνουμε φίλοι; Μακριά κι αγαπημένοι; Θεέ μου, γιατί πάντα πέφτω σε βλάκες;