5 τρόποι για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας

Photo by Vinicius Amano on Unsplash

Η αυτοπεποίθηση παίζει σημαίνοντα ρόλο στην καθημερινότητά μας , στην καλή ψυχική μας υγεία και στις αλληλεπιδράσεις μας με άλλους ανθρώπους.  Eίναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να έχουμε αυτοπεποίθηση και καλή ενέργεια και να την μεταδίδουμε και στους άλλους. Υπάρχουν πέντε εύκολοι τρόποι για να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να τη διατηρούμε σε υγιή επίπεδα.

1- Το χαμόγελο έχει σίγουρα μεγαλύτερη αξία από ό,τι νομίζεις. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν χαμογελάμε μπορούμε να αλλάξουμε τη διάθεσή μας αλλά και αυτών γύρω μας. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί ένα χαμόγελο είναι μεταδοτικό, επίσης βελτιώνει κατά πολύ την εικόνα μας και την αυτοπεποίθησή μας.

2- Η γυμναστική έχει περισσότερα θετικά από το να βελτιώνει την εικόνα του σώματός μας και τη σωματική μας υγεία. Η άσκηση είναι μία από τις δραστηριότητες που λειτουργούν άμεσα σε σχέση με τη βελτίωση της αυτοπεποίθησής μας. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις εντάξει τη γυμναστική στο καθημερινό σου πρόγραμμα για να σε κάνει να νιώθεις καλά, από την πρώτη μέρα που θα ασκηθείς τα αποτελέσματα στη διάθεσή σου είναι ορατά και έντονα, οπότε ξεκίνα όσο πιο σύντομα μπορείς.

3- Γίνε πιο δραστήρια, απέκτησε ένα hobby. Τα hobbies παίζουν καταλυτικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή. Το να έχεις μια ενασχόληση που να σε γεμίζει σε κάνει ταυτόχρονα να θέλεις να εξελιχθείς σε αυτό, είτε μιλάμε για κάποιο άθλημα είτε για μια άλλη απασχόληση όπως η μαγειρική, το διάβασμα, η ζωγραφική ακόμα και οι κατασκευές. Βρες, λοιπόν, ένα hobby που να σε χαλαρώνει και να το απολαμβάνεις και θα δεις τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή σου να βελτιώνονται σχεδόν αυτόματα.

4- Άλλαξε μια μικρή σου συνήθεια. Δεν έχει σημασία το πόσο μικρή θα είναι, αλλά ο αντίκτυπος που θα έχει κάτι τέτοιο στην καθημερινότητά σου. Άρχισε την ημέρα σου λίγο νωρίτερα, βρες λίγο χρόνο μέσα στη μέρα σου για να κάνεις μια μάσκα προσώπου, άρχισε να τρως ένα φρούτο στο διάλειμμα στο γραφείο αντί για ένα ανθυγιεινό σνακ. Το να αλλάξεις μια μόνο μικρή συνήθεια κάνοντας κάτι καλύτερο για τον εαυτό σου είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

5-Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου. Υπάρχει μια θεωρία κατά την οποία εάν κάνουμε καθημερινά κάτι που μας φοβίζει, τότε αναθεωρούμε τα προσωπικά μας όρια και βελτιώνουμε σημαντικά την αυτοπεποίθησή μας. Δεν είναι ανάγκη να ξεκινήσεις από κάτι μεγάλο ή ιδιαίτερα σημαντικό, προσπάθησε να βρεις κάτι που δεν θα έκανες εύκολα και προκάλεσε τον εαυτό σου.

 

(Photo by Vinicius Amano on Unsplash)