5 σοβαροί λόγοι που εξηγούν γιατί οι άντρες είναι καλύτεροι στις σχέσεις από εμάς


Οι άντρες είναι καλύτεροι στις σχέσεις; Δεν ξεχνάμε ούτε τις στιγμές που σου πήρε λάθος δώρο, ούτε τότε που μίλησε περίεργα στον μπαμπά σου, ούτε τότε που ξέχασε την επέτειό σας επειδή έβλεπε ποδόσφαιρο με τους φίλους του. Η αλήθεια είναι πως όταν μιλάμε για σοβαρές και μακροχρόνιες σχέσεις, οι άντρες χειρίζονται κάποιες καταστάσεις πολύ πιο ώριμα και πολύ πιο ισορροπημένα από εμάς.

1.Δεν κρατούν μούτρα: Μεταξύ μας, τα μούτρα είναι μια παιδική συμπεριφορά. Οι άντρες από την άλλη δεν βάζουν τα νεύρα τους πιο πάνω από την αγάπη που αισθάνονται για εμάς, για αυτό συγχωρούν και ξεχνούν μέσα σε 10 λεπτά. Κι εμείς το θεωρούμε δεδομένο.

2.Δεν μας φέρονται σαν να ήμασταν παιδιά: «Βάλε τη ζακέτα σου, κάνει κρύο». Πόσες φορές σου το έχει πει; Μάλλον καμία. Εσύ, από την άλλη πόσες φορές του έχεις πει να φορέσει «κάτι καλύτερο» ή να πλύνει τα δόντια του μετά το μεσημεριανό; Εκείνοι δεν μας φέρονται σαν να ήμασταν παιδιά, αλλά κι εμείς σπάνια φερόμαστε σαν παιδιά, θα πεις και θα έχεις δίκιο!

3.Έχουν περισσότερη υπομονή: Τους αφήνουμε να περιμένουν μία ώρα μέχρι να ετοιμαστούμε, μετά τους ρωτάμε αν είμαστε όμορφες και μετά ξοδεύουμε ακόμα μισή ώρα για να τους ακούσουμε να μας λένε με ενθουσιασμό ότι είμαστε κούκλες. Ναι, έχουν υπομονή, όπως κι εμείς βέβαια, όταν κρατιόμαστε για να μην γκρινιάξουμε για χιλιοστή φορά γα τα άπλυτα κουζινικά.

4.Είναι πιο ευγενικοί: Τσακώνεστε και βάζεις τα κλάματα. Θα σταματήσει για να σε αγκαλιάσει και να σε φροντίσει. Οι άντρες είναι πιο ευγενικοί με τα συναισθήματά μας και δεν μας ‘χτυπάνε’ εκεί που πονάμε. Υπάρχουν, βέβαια, και εξαιρέσεις.

5.Δεν γκρινιάζουν: Δεν τους νοιάζει για τα άπλυτα ρούχα, για την ακαταστασία, για τις διακοπές που δεν πήγατε, για τα λεφτά που δεν υπάρχουν, για το καζανάκι που χάλασε. Είναι ευχαριστημένοι και βολεύονται (κι αυτός είναι ο λόγος που εκνευριζόμαστε και γκρινιάζουμε περισσότερο).