5 μυστικά για να αποκτήσετε μια ευτυχισμένη και δεμένη οικογένεια

οικογένεια 5 μυστικά

Για πολλούς, η ιδανική οικογένεια είναι όπως απεικονίζεται συνήθως στις ταινίες. Ξέρετε, σε αυτές που τα αδέρφια τα βρίσκουν μια χαρά μεταξύ τους και ποτέ δε μαλώνουν. Και που πάντα βρίσκουν να κάνουν καμιά διαολιά, ή κάτι που να έχει πλάκα, και πάντα στο τέλος είναι όλα καλά. Μπορεί να βλέπεις μια οικογένεια και να λες “Είναι πολύ τυχεροί!”. Η αλήθεια είναι ότι η τύχη μικρό ρόλο παίζει. Μια υπέροχη οικογενειακή ζωή δεν τυχαίνει έτσι απλά. Μια υπέροχη οικογένεια, όπως κάθε υπέροχη σχέση, χρειάζεται προσπάθεια. Μια υπέροχη οικογένεια είναι πιο πιθανό να πετύχει αν συμμετέχουν όλοι, παίζοντας το ίδιο παιχνίδι με τους ίδιους κανόνες.

Παρακάτω είναι κάποιες ιδέες για να βρείτε το δρόμο προς την ιδανική σας οικογένεια εξηγεί η μαμά Βούλα Σούφη:

1. Ξεκίνα έχοντας το τέλος στο μυαλό σου. Κλείσε τα μάτια για ένα λεπτό και κάθισε έτσι, χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο. Σκέψου την ιδανική οικογένεια για σένα. Οπτικοποίησε την. Μόλις έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό σου, προσπάθησε να απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις:

Τι είναι αυτό που την κάνει την ιδανική οικογένεια;
Με ποιο τρόπο είναι διαφορετική από αυτή που έχεις τώρα;
Πώς σε κάνει να αισθάνεσαι αυτή η ιδανική κατάσταση;
Το να φτιάξεις την εικόνα στο μυαλό σου, βοηθά να φύγει αυτή η έγνοια που σου ‘ρχεται όταν σκέφτεσαι κάτι αφηρημένο, τύπου “θέλω μια ευτυχισμένη και δεμένη οικογένεια”. Τι σημαίνει για σένα “μια ευτυχισμένη και δεμένη οικογένεια”;Να είσαι όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται.

Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr