5 λάθη στο μακιγιάζ που σε «μεγαλώνουν», και πώς θα τα διορθώσεις

μακιγιάζ + λάθη

Οι περισσότερες γυναίκες, καλώς ή κακώς, ακολουθούμε μια συγκεκριμένη διαδικασία όσο αφορά στον τρόπο που βαφόμαστε. Όλες μας έχουμε ένα συγκεκριμένο eyeliner ή κραγιόν το οποίο χρησιμοποιούμε αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι στο μακιγιάζ πράγματα που κάναμε παλιότερα και μας πήγαιναν πολύ, μπορεί τώρα να λειτουργούν αντίθετα και να μας προσθέτουν χρόνια. 

Ποια είναι αυτά;

1.Ο λάθος τόνος στο foundation

Οι πούδρες με ματ αποτέλεσμα τείνουν να τονίζουν ιδιαίτερα τις λεπτές γραμμές έκφρασης τις οποίες ακόμα και μικρές ηλικιακά γυναίκες εμφανίζουν. Αντί λοιπόν να χρησιμοποιείς πούδρα, δοκίμασε το υγρό make up το οποίο καλύπτει τις ατέλειες όσο πρέπει κάνοντας το πρόσωπό σου να έχει μια λαμπερή όψη.

2. Βάζεις ρουζ στα λάθος σημεία

Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε το ρουζ μόνο στα μήλα του προσώπου, ενώ το σωστό είναι να χρησιμοποιούμε το ρουζ κατά μήκος των ζυγωματικών μας. Προτίμησε αποχρώσεις όπως ροζ, ροδακινί ή σκούρο κόκκινο τα οποία φωτίζουν την επιδερμίδα και αποόφυγε αποχρώσεις σε τόνους καφέ οι οποίες είναι βαρετές και ξεπερασμένες.

3. Χρησιμοποιείς το ίδιο μαύρο eyeliner

Βάζεις το eyeliner με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από όταν ξεκίνησες να βάφεσαι και παρά το γεγονός ότι ταίριαζε με τα χαρακτηριστικά σου, πλέον έχει ένα πιο έντονο αποτέλεσμα, ίσως περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Αντικατέστησε το παλιό μαύρο σου eyeliner  με ένα σκούρο καφέ, είναι πιο «ζεστό» σαν χρώμα και θα φωτίσει τα μάτια σου πολύ.

4. Το παρακάνεις με τη μάσκαρα

Είναι εύκολο να χρησιμοποιήσεις μεγάλη ποσότητα μάσκαρας, αλλά οι χοντρές, παρατονισμένες βλεφαρίδες προσθέτουν βάρος στα μάτια σου. Αντ’ αυτού  , χρησιμοποίησε πρώτα τη μάσκαρα στις άκρες των βλεφαρίδων σου και προσπάθησε να τις χτενίσεις με το βουρτσάκι προς τα επάνω, έπειτα κοίταξε προς τα κάτω και χρησιμοποίησε τη μάσκαρα ξεκινώντας αυτή τη φορά από τη βάση των βλεφαρίδων σου, όπως κάνεις συνήθως. Με αυτόν τον τρόπο δίνεις στις βλεφαρίδες σου παραπάνω μήκος χωρίς να τις κάνεις να φαίνονται χοντρές και παραφορτωμένες.

5. Τονίζεις υπερβολικά τα φρύδια σου

Παρά το γεγονός ότι τα έντονα, καλοσχηματισμένα φρύδια είναι σίγουρα στη μόδα, τα φρύδια τα οποία είναι ελαφρώς πιο ίσια και πιο γεμάτα δίνουν έναν περισσότερο νεανικό αέρα. Πρώτα βεβαιώσου ότι το μολύβι που χρησιμοποιείς ή η πούδρα είναι έναν τόνο πιο ανοιχτά από τα μαλλιά σου. Έπειτα, με μικρές κινήσεις γέμισε τα κενά με προσοχή στο τόξο του φρυδιού.