5 λάθη που κάνεις με το concealer σου χωρίς να το γνωρίζεις

5 λάθη που κάνεις με το concealer σου χωρίς να το γνωρίζεις

Το concealer είναι ίσως ένα από τα πιο χρήσιμα και πολλαπλών χρήσεων καλλυντικό που θα βρεις σίγουρα μέσα στο νεσεσέρ κάθε γυναίκας. Όμως, το δύσκολο είναι να βρεις το ιδανικό για την απόχρωση της επιδερμίδας σου και πάνω απ’ όλα να γνωρίζεις να το εφαρμόζεις σωστά. Έτσι, επειδή δεν είμαστε ειδικοί πολλές φορές κάνουμε λάθη κατά την εφαρμογή του κι έτσι το αποτέλεσμα που δημιουργούμε δεν είναι πετυχημένο. Φυσικά, επειδή έχει πολλαπλές χρήσεις πρέπει να προμηθεύεσαι κάθε φορά εκείνο που χρειάζεσαι.

Επειδή λοιπόν, το κατάλληλο concealer και η σωστή εφαρμογή του κάνουν θαύματα, μπορούμε να σου παρουσιάσουμε 5 πιθανά λάθη που κάνεις κατά τη χρήση σου και δεν τα γνωρίζεις.

1. Αν χρησιμοποιήσεις λάθος απόχρωση είναι πιθανό να τονίσεις τους μαύρους κύκλους σου και όχι να τους καλύψεις.

Για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου, καλό είναι να εφαρμόζεις ένα concealer σε θερμές αποχρώσεις με πορτοκαλί ή ροδακινί βάση. Οι ψυχροί τόνοι τονίζουν τους μαύρους κύκλους σου κι έτσι πρέπει να τους αποφύγεις.

2. Προσοχή στην ποσότητα που χρησιμοποιείς.

Εφάρμοσε μία ικανοποιητική ποσότητα για να καλύψεις τις ατέλειες, χωρίς να το παρακάνεις. Χρησιμοποίησε σωστά το προϊόν και άπλωσέ το πολύ καλά με τα δάχτυλά σου. Αν χρησιμοποιήσεις μεγαλύτερη ποσότητα απ’ ότι χρειάζεσαι, ίσως δείχνει πολύ χλωμό ή πολύ σκούρο το πρόσωπό σου.

3. Ένα προϊόν δεν είναι κατάλληλο για όλες τις ατέλειες και τα σημάδια.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά concealer και το καθένα καλύπτει κάποιο διαφορετικό πρόβλημα. Κάποιο θα διαλέξεις για τις κοκκινίλες, κάποιο άλλο για τις ουλές και τα σημάδια, ενώ ένα διαφορετικό πρέπει να δοκιμάσεις για τους μαύρους κύκλους σου. Επιπλέον, το καθένα έχει διαφορετική σύσταση κι έτσι πρέπει να αποφύγεις το concealer σε στικ κάτω από τα μάτια και να προτιμήσεις ένα με πιο υγρή σύσταση, ενώ για τις πιο λιπαρές περιοχές του προσώπου σου μπορείς άφοβα να το δοκιμάσεις.

4. Μήπως εφαρμόζεις το concealer σου πριν το foundation;

Δεν είναι απαραίτητα σωστή η σειρά εφαρμογής, αλλά ούτε και λανθασμένη. Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να εφαρμόσουν το concealer τους πριν το make up τους, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και το αντίθετο αν θέλεις μία πιο σωστή κάλυψη.

5. Χρησιμοποιείς ένα concealer σε πολύ ανοιχτόχρωμο τόνο.

Το μόνο που σίγουρα δεν χρειάζεσαι, είναι λευκούς κύκλους κάτω από τα μάτια σου στη θέση των μαύρων. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν εφαρμόζεις ένα concealer δύο και τρεις τόνους πιο ανοιχτό από την απόχρωση της επιδερμίδας σου. Καλύτερα να προτιμήσεις ένα προϊόν που θα είναι ένα τόνο πιο ανοιχτό.