Οι κίνδυνοι που κρύβει η τσάντα σου για την υγεία σου!

τσάντα + υγεία + κίνδυνοι

Όχι, η τσάντα σου δεν είναι βρώμικη, ούτε έχεις κάνει κάποιο λάθος. Απλά, χωρίς να το γνωρίζεις βάζεις πράγματα στη τσάντα σου που κάνουν κακό στην υγεία σου. Οι επιστήμονες μέσα από διάφορες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γυναικεία τσάντα είναι «επικίνδυνη» αφού όχι μόνο μαζεύει βακτήρια από παντού- το γραφείο, το πάτωμα, το λεωφορείο κ.α.- αλλά περιέχει και στο εσωτερικό της κινδύνους που απειλούν την υγεία σου:

1-Το μπουκαλάκι με το νερό

Οι περισσότεροι κουβαλάμε ένα μπουκάλι με νερό στη τσάντα μας- ειδικά τις πιο ζεστές μέρες- για να κρατάμε το σώμα μας ενυδατωμένο. Όμως, τα πλαστικά μπουκάλια-όταν αδειάζουν και τα ξαναγεμίζουμε με νερό- είναι επικίνδυνα για την υγεία αφού απελευθερώνουν κάποια χημικά που μπορεί να προκαλέσουν ορμονικές διαταραχές και προβλήματα αναπαραγωγής! Προτίμησε τα γυάλινα μπουκάλια!

2-Το νεσεσέρ με το μακιγιάζ σου

Όλες οι γυναίκες έχουμε στη τσάντα μας ένα νεσεσέρ με τα απαραίτητα, μια μάσκαρα, ένα κραγιόν και concealer. Μήπως, όμως, δεν τα αντικαθιστάς όσο συχνά χρειάζεται; Ενώ τα καλλυντικά που έχεις στο μπάνιο σου τα ανανεώνεις ανάλογα με την ημερομηνία λήξης τους, συχνά δεν κάνεις το ίδιο και για τα προϊόντα μακιγιάζ που έχεις στην τσάντα σου και μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στο δέρμα σου.

3-Χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα

Χρησιμοποιείς ένα χαρτομάντιλο, δεν βρίσκεις που να το πετάξεις και το αφήνεις μέσα στην τσάντα σου. Έτσι εγκλωβίζεις τα μικρόβια μέσα στην τσάντα και κάθε φορά που βάζεις τα χέρια σου για να ψάξεις κάτι, κινδυνεύεις να μολυνθείς αλλά και να μολύνεις και τους υπόλοιπους.

4- Το κινητό σου

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν κατηγορηθεί για πολλά αλλά σπάνια σκεφτόμαστε τα πόσα μικρόβια μπορεί να μεταφέρουν- ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσο κοντά στην επιδερμίδα μας βρίσκονται κάθε φορά που μιλάμε στο τηλέφωνο. Το κινητό, βέβαια, αν συνηθίζεις να στέλνεις και πολλά μηνύματα μπορεί να δημιουργήσει και μια παραμόρφωση στα δάχτυλα, γνωστή ως «texter’s thumb».

5- Το βάρος

Μπορεί να έχεις μια καθαρή τσάντα που να μην περιέχει επικίνδυνα αντικείμενα, αλλά μπορεί να περιέχει βαριά αντικείμενα. Αν συνηθίζεις να βάζεις στη τσάντα σου βιβλία, tablet ή laptop και άλλα βαριά αντικείμενα, τότε μάλλον κουβαλάς αρκετά κιλά καθημερινά. Αυτό μακροχρόνια είναι πιθανό να οδηγήσει σε προβλήματα με πόνους στη μέση και το λαιμό.