5 ελληνικές παραλίες στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης (Φωτογραφίες)

Στιγμιότυπο 2017-08-03, 1.56.27 μμ

Σε μία πρόσφατη λίστα που δημοσίευσε το European Best Destinations για τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2017, βρήκαμε 5 ελληνικές παραλίες. Ειδικότερα, στη λίστα υπάρχουν παραλίες από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία και την Κορσική. Όμως εμείς θα εστιάσουμε στις ελληνικές παραλίες που κατάφεραν να μπουν στη λίστα και θα σας τις παρουσιάσουμε. Αν δεν έχεις διαλέξει ακόμα που θα πας διακοπές διάλεξε μία από τις παρακάτω επιλογές και ετοίμασε βαλίτσες!

To κανάλι της αγάπης - Κέρκυρα

Το Κανάλι της Αγάπης ή Canal d’amour βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Σιδάρι και Περουλάδες είναι μια από τις διασημότερες της Κέρκυρας. Η παραλία είναι ένα άνοιγμα που έχει δημιουργηθεί από τη διαβρωτική επίδραση του νερού και του αέρα πάνω στον βράχο. Πήρε το όνομά της από τον μύθο που θέλει τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν σ' αυτή να μένουν για πάντα ερωτευμένα.

View this post on Instagram

Canal d'Amour.

A post shared by a n n a (@annakarakasi_) on

Πόρτο Τιμόνι - Κέρκυρα

Ακόμα μία όμορφη παραλία της Κέρκυρας, η οποία όμως δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή λόγω της δύσκολης πρόσβασης που έχει. Το Πόρτο Τιμόνι είναι στη Βορειοδυτική Κέρκυρα, κοντά στο χωριό Αφιώνα. Η παραλία διαθέτει ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο και μία υπέροχη θέα.

Σεϋχέλλες - Ικαρία

Η παραλία Σεϋχέλλες της Ικαρίας από το όνομα της και μόνο σε προϊδεάζει για κάτι εξωτικό. Ψιλό βότσαλο ανάμεικτο με ψιλή άμμο, νερά με χρωματιστούς μοναδικούς, γρανιτένιοι βράχοι, κρυμμένες υποθαλάσσιες σπηλιές έτοιμες για εξερεύνηση. Ένα μαγικό τοπίο που παρά τη δύσκολη πρόσβαση θα σας ανταμείψει.

View this post on Instagram

💚

A post shared by Aloha🌺 (@anniessurflife) on

View this post on Instagram

Seychelles Beach. #greeklife #ikaria

A post shared by littleleese (@littleleese) on

Σίμος - Ελαφόνησος

Η παραλία του Σίμου αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού της Ελαφονήσου, για την πανδαισία χρωμάτων της, τα πεντακάθαρα νερά της και τους φυσικούς αμμόλοφους που ξεπερνούν τα 10μ σε ύψος. Το τοπίο είναι ιδιαίτερα και γαλήνιο, και ιδανικό για ήρεμες διακοπές.

View this post on Instagram

#simosbeach #aerialphotography #greece

A post shared by Garyfalos Parisis (@gary.parisis) on

Ξι - Κεφαλονιά

Η παραλία Ξι δεν είναι μια απλή παραλία, η αμμουδιά της έχει ένα βαθύ κεραμιδί χρώμα, εντελώς διαφορετικό από το χρώμα της άμμου σε όλες τις άλλες πλαζ του νησιού, ενώ σε συνδυασμό με τον άργιλο που υπάρχει στο βυθό, δημιουργείται μια χρωματική πανδαισία.

View this post on Instagram

#beautiful #nature #beach #greece #kefalonia #xibeach

A post shared by Dana Vlachová (@danca.vlachova) on

Μαίρη Ιακωβίδη