5 διακοσμητικά τρικς για να μεταμορφώσεις ένα μικρό διαμέρισμα σε …παλάτι!

daiga-ellaby-233067

Ο μικροσκοπικός σου παράδεισος, το πρώτο σου, φοιτητικό ή εργένικο, διαμέρισμα. Είσαι τόσο χαρούμενη, έστω κι αν διαθέτει μόνο τους βασικούς χώρους, κι αν του λείπουν οι ...πολλοί τοίχοι ή η μεγάλη κρεβατοκάμαρα. Θέλεις να το διακοσμήσεις όσο πιο όμορφα γίνεται και το έχεις κάνει.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνα τα τρικς που θα το κάνουν να δείχνει πραγματικά μεγάλο και υπέροχο, όπως ένα παλάτι, όπως δηλαδή το αισθάνεσαι εσύ!

1- Τράβα τα βλέμματα ...ψηλά: Αν το ταβάνι σου είναι αρκετά ψηλό και σου το επιτρέπει, τοποθέτησε τα ράφια όσο πιο πάνω μπορείς. Μ’ αυτόν τον τρόπο, το βλέμμα πηγαίνει προς τα πάνω και δημιουργείται η εντύπωση του μεγαλύτερο χώρου. Αν πάλι δεν μπορεί να βάλεις ράφια μέχρι ψηλά, τοποθέτησε διαγωνίως στο ταβάνι σου λαμπιόνια.

via IKEA

via IKEA

2- Εκμεταλλεύσου τις οπτικές εντυπώσεις που δημιουργεί ένας καθρέφτης: Αν τοποθετήσεις ένα μεγάλο καθρέφτη στη μία πλευρά του τοίχου του δωματίου σου, αυτό θα δείχνει …διπλάσιο σε χώρο.

3- Βάλε χαλί κάτω από τον καναπέ σου: Εκτός από τη ζεστασιά που θα εξασφαλίσει στον χώρο σου, κάνει ένα διαχωρισμό στον χώρο που δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι μεγαλύτερος – απ’ ό,τι πραγματικά είναι.

4- Χρησιμοποίησε μια ραφιέρα για διαχωριστικό: Οι μικρές ραφιέρες αποτελούν τον ιδανικό αποθηκευτικό χώρο για μικρούς χώρους και μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικές λύσεις διακόσμησης για το μικρό σου διαμέρισμα ή το studio σου.

via Better Homes & Gardens

via Better Homes & Gardens

5- Επέλεξε τη μονοχρωμία: Στην περίπτωση των μικρών χώρων, το less is more. Και για να το καταφέρεις αυτό επέλεξε ένα γενικό χρώμα που θα χαρακτηρίζει τον χώρο αποφεύγοντας τις έντονες αντιθέσεις και τα πολλά διακοσμητικά που «ζαλίζουν» το μάτι. Το λευκό, βεβαίως, είναι η ιδανική επιλογή για χρώμα.

via Pinterest

via Pinterest

6 - Βάψε το ταβάνι σου: Άλλο ένα τρικ που θα τραβήξει τα βλέμματα προς τα πάνω και θα δώσει την εντύπωση ότι ο χώρος σου είναι μεγαλύτερος. Προτίμησε μια απόχρωση πιο σκούρα από τους τοίχους σου.

via Pinterest

via Pinterest

(Photo by Daiga Ellaby on Unsplash)