5 αλήθειες που μαθαίνεις όταν γίνεσαι γονιός

Photo by Jonathan Daniels on Unsplash

Η μητρότητα, λένε, και η πατρότητα φέρνει στην επιφάνεια ζεστά συναισθήματα αλλά και πραγματικότητες που δεν φανταζόσουν ότι θα βιώσεις. Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που παίρνεις αγκαλιά το μωράκι σου στο μαιευτήριο γεμίζεις με σκέψεις και πρωτόγνωρα συναισθήματα. Οι επόμενες μέρες, οι επόμενοι μήνες και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν σου μαθαίνουν πράγματα που δεν ήξερες για τον εαυτό σου αλλά και καταστάσεις που σε ξαφνιάζουν.

1. Τι σημαίνει το μετάνιωσες;
Δεν τολμάς να το πεις σε κανέναν αλλά έχει περάσει η σκέψη από το μυαλό σου «ωραία περνούσα πριν το μωρό». Μπορεί να μην μετάνιωσες που γέννησες το μωράκι σου αλλά πολλές φορές αμφισβητείς την απόφαση του να γίνεις γονιός.

2. Που πήγαν οι φίλοι σου;
Οι πραγματικοί φίλοι είναι ακόμα εκεί. Σε βλέπουν συχνά και δεν σου λένε (ή στο λένε κιόλας) ότι βαριούνται κάθε φορά που βάζεις το μωρό να τους «μιλήσει» στο τηλέφωνο. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που μόλις καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να ξαναβγείς μετά τις 10, δεν σε υπολογίζουν κάθε φορά που κανονίζουν την έξοδο της παρέας. Αυτοί χάνουν!

3. Δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου.
Που πήγε η κοπέλα που ήταν cool, δεν έκλαιγε με τίποτα και ήταν δυναμική; Δεν ασχολείσαι με τα χόμπι σου, δεν ακούς μουσική, δεν πηγαίνεις σινεμά. Μπορεί να αφιερώνεις όλο τον χρόνο σου στο παιδί αλλά αυτός ο καινούριος σου εαυτός έχει κάτι που δεν είχε ο παλιός. Ένα παιδί που λιώνει για σένα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο giatimama.gr