47 χρόνια Woodstock: 10 πράγματα που δεν ξέρατε για το μουσικό φεστιβάλ


Ήταν μία από τις μουσικές στιγμές στην ιστορία που άλλαξαν για πάντα το rock ‘n’ roll. Το Woodstock, το πιο διάσημο μουσικό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στις 15 Αυγούστου το 1969, διήρκησε 4 μέρες, έφερε κοντά όλα τα παιδιά των λουλουδιών και τους μουσικόφιλους και διέδωσε σε όλους το μήνυμα της ειρήνης.

Ανακαλύψτε 10 πράγματα που ίσως να μην ξέρατε για το μουσικό φεστιβάλ:

 

1.Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ δεν σημειώθηκε κανένα περιστατικό βίας ανάμεσα στους παρευρισκόμενους.

2.Το Woodstock δεν έγινε στο ...Woodstock όπως ήταν προγραμματισμένο αλλά σε ένα κοντινό χωριό, το Wallkill!

3.O καλλιτέχνης που ήταν υπεύθυνος για το πόστερ του φεστιβάλ έφτιαξε μια εικόνα με μια γυμνή γυναίκα που περιτριγυριζόταν από βελάκια και καρδούλες, με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να μην θέλουν να το κρεμάσουν στα καταστήματά τους. Επειδή δεν χωρούσαν τα ονόματα των καλλιτεχνών, οι διοργανωτές έδωσαν το πόστερ σε άλλους καλλιτέχνες που τελικά βρήκαν και το μότο «Τρεις μέρες ειρήνης και μουσικής».

4.Το φεστιβάλ δεν ήταν προκαθορισμένο να ανοίξει ο Richie Havens αλλά άλλες μπάντες που άργησαν εξαιτίας της κίνησης. Τελικά ο Havens ξεκίνησε με το τραγούδι ‘Freedom’!

5.Δύο μπάντες δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Woodstock. Οι Jeff Beck Group διαλύθηκαν λίγο πριν το φεστιβάλ και οι Iron Butterfly «κόλλησαν» στο αεροδρόμιο!

6.Στο φεστιβάλ δεν υπήρχε επίσημο πωλητήριο, όπως είθισται στα σημερινά φεστιβάλ. Ούτε μπλουζάκια, ούτε logos, ούτε μπρελόκ!

7. 400 χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το φεστιβάλ!

8.Στη σκηνή του Woodstock ανέβηκαν 32 μπάντες.

9.Τα εισιτήρια κόστιζαν 18 δολάρια στην προπώληση και 24 δολάρια την ημέρα του φεστιβάλ αλλά τελικά… τα παιδιά των λουλουδιών μπήκαν στο φεστιβάλ δωρεάν!

10.Το ντοκιμαντέρ ‘Woodstock’ διάρκειας τεσσάρων ωρών κέρδισε το Oscar καλύτερου ντοκιμαντέρ το 1970.