4 χτενίσματα που καταστρέφουν τα μαλλιά σου

4 χτενίσματα που καταστρέφουν τα μαλλιά σου

Μπορεί να έχεις αδυναμία στα ιδιαίτερα χτενίσματα, στους εντυπωσιακούς κότσους, στις πλεξούδες ψαροκόκαλο ή στα μοντέρνα top knots, αλλά έχεις σκεφτεί μήπως όλα τα παραπάνω είναι οι αιτίες που τα μαλλιά σου δείχνουν αδύναμα και λεπτά τον τελευταίο καιρό;

Αν πιάνεις συχνά τα μαλλιά σου με σφιχτά λαστιχάκια ή χρησιμοποιείς καθημερινά πρέσα ισιώματος και προϊόντα styling, είναι πολύ πιθανό να καταστρέφεται σταδιακά η ποιότητά τους. Μπορεί να ψάχνεις ένα χτένισμα που θα πετύχεις μέσα σε λίγα λεπτά ή κάποιο άλλο που θα είναι κομψό και εντυπωσιακό, όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιορίσεις όσα επιβαρύνουν τα μαλλιά σου.

Μάθε, λοιπόν, ποια είναι τα χτενίσματα που μπορεί να πρέπει να αποφύγεις για λίγο καιρό, ώστε να αποκτήσουν τα μαλλιά σου τη χαμένη λάμψη τους και να δείχνουν πλούσια και γερά.

1. Αλογοουρές

Μπορεί να χρειάζεσαι μόνο λίγα λεπτά για να τις φτιάξεις, αλλά είναι σίγουρο πως καταστρέφουν την ποιότητα των μαλλιών σου. Ειδικά, όταν τα σφίγγεις με το λαστιχάκι, οι τρίχες σπάνε. Αν δεν μπορείς να αποχωριστείς τις μοντέρνες αλογοουρές, καλό είναι να αρχίσεις να χρησιμοποιείς υφασμάτινα αξεσουάρ για τα μαλλιά.

2. Τα μακριά extensions και οι τρέσες

Τα μακριά μαλλιά δείχνουν πάντα εντυπωσιακά και sexy, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ταλαιπωρείς τα φυσικά σου μαλλιά προσθέτοντάς τους τρέσες ή extensions, για να αυξήσεις το μήκος τους. Είναι συνήθως ο λόγος που αρχίζουν μετά από λίγο καιρό να δείχνουν αδύναμα. Προτίμησε, λοιπόν, αποσπώμένες τρέσες που θα αφαιρείς κατά τη διάρκεια της νύχτας ή τις ώρες που είσαι σπίτι, για να επιβαρύνεις λιγότερο τα μαλλιά σου.

3. Τα πολύ ίσια μαλλιά

Αν χρησιμοποιείς πρέσα ισιώματος καθημερινά, τότε μάλλον θα πρέπει να περιορίσεις τη χρήση της, γιατί σίγουρα επιβαρύνει τα μαλλιά σου. Αν δεν μπορείς να την αποφύγεις, φρόντισε να έχεις πάντα στο νεσεσέρ σου ένα προϊόν κατά της θερμότητας που θα εφαρμόζεις συχνά.

4. Σφιχτές πλεξούδες

Οι πλεξούδες δείχνουν πάντα υπέροχες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σφίγγεις τα μαλλιά σου. Προτίμησε μία χαλαρή πλεξούδα στο πλάι και προσπάθησε να συμπεριφέρεσαι με περισσότερη προσοχή στα μαλλιά σου.