4 τροφές που θα βοηθήσουν το δέρμα και τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

Photo by Melan Cholia on Unsplash

Η διατροφή και οι κατάλληλες τροφές μπορούν να συμβάλουν ιδιαίτερα θετικά υγεία και την πυκνότητα των μαλλιών σου, καθώς και στη βελτίωση του δέρματος και των νυχιών σου. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες δεν χρειάζεται να αλλάξεις ριζικά τη διατροφή σου, αρκεί να προσθέσεις σε αυτήν 4 υπερτροφές που θα βοηθήσουν στην υγεία των μαλλιών και του δέρματός σου.
1- Μανιτάρια Portobello για υγιή και γερά μαλλιά

Για να δυναμώσουν και να μακρύνουν πιο εύκολα τα μαλλιά σου άρχισε να τρως μανιτάρια Portobello. Τα συγκεκριμένα μανιτάρια θα σου δώσουν αρκετή βιταμίνη D που βοηθά να μην υπάρχει απώλεια μαλλιών.
2 - Καρύδια για καλό και ενυδατωμένο δέρμα

Σύμφωνα με έρευνες τα καρύδια βοηθούν στη μείωση της ακμής και στην ενυδάτωση του δέρματος. Είναι πολύ εύκολο να τα εισάγεις στη διατροφή σου και να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού μια μικρή ποσότητα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην καθαρότητα του δέρματος.
3- Ανανέωσε το δέρμα σου με αλόη

Η αλόη είναι γνωστή για τις ικανότητες της και όλα τα θετικά που μπορεί να προσφέρει στο δέρμα σου. Μπορεί να μην είναι η πιο γευστική τροφή, αλλά λίγη αλόη μπορεί να βοηθήσει στη σωστή ενυδάτωση του δέρματος σου.
4 - Σκόρδο για να ανανεώσεις το δέρμα σου

Αν έχεις θέμα με την ακμή ή θέλεις περισσότερα αντιοξειδωτικά το σκόρδο θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις και να ανανεώσεις το δέρμα σου.

(Photo by Melan Cholia on Unsplash)