4 μικρές συνήθειες που μπορούν να σε κάνουν 10 φορές πιο χαρούμενη


Οι 4 μικρές συνήθειες που θα σου αλλάξουν τη ζωή και τη σχέση σου με τον εαυτό σου

Εσύ είσαι η μεγαλύτερη θαυμάστρια του εαυτού σου; Μπορεί αυτό να είναι μία ατάκα που έχει πει ο αμφιλεγόμενος Kanye West όμως δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο. Σε όλους μας είναι φυσικό και εύκολο να σκεφτόμαστε κολακευτικά και όμορφα για αυτούς που αγαπάμε, να πιστεύουμε πως είναι όμορφοι, ταλαντούχοι, έξυπνοι και καλοσυνάτοι. Έχεις όμως αναλογιστεί πως τα ίδια πράγματα είσαι και εσύ;

Μην αφήνεις τα κοπλιμέντα που δέχεσαι στην τύχη, από τον εαυτό σου κυρίως. Οι λέξεις έχουν μεγάλη σημασία και τα καλά και ενθαρρυντικά λόγια έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή σου. Καθώς ότι ακολουθεί μετά από το «Είμαι» ακολουθεί ουσιαστικά εσένα.

Πώς μπορείς όμως να κάνεις μία τέτοια στάση προς τον εαυτό σου καθημερινή συνήθεια;

Βάλε υπενθυμίσεις στο κινητό σου με μηνύματα που γνωρίζεις πως θα σου φτιάξουν τη διάθεση σε διαφορετικές ώρες κάθε μέρα. Έτσι θα ξεχνάς πως το κινητό σου θα χτυπήσει δείχνοντας σου ένα μήνυμα αγάπης και κατανόησης από εσένα προς τα εσένα.

Γράψε τα quotes που σε εμπνέουν και σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά σε post-it χαρτάκια και κόλλησε τα στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο γραφείο.

Άλλαξε τα passwords σου. Πόσες φορές μέσα στη μέρα σου βάζεις τα passwords σου για να μπεις οπουδήποτε έχεις account; Επέλεξε κωδικούς που έχουν ένα θετικό μήνυμα και σου τονώνουν την αυτοπεποίθηση κάθε φορά που τους πληκτρολογείς.

Επιβράβευε τον εαυτό σου για τις μικρές και ασήμαντες επιτυχίες του. Μπορεί να κατάφερες να φας υγιεινά μία ημέρα ή να κατάφερες να κάνεις 3 μέρες σερί διαλογισμό ή πολύ απλά να μην είπες αυτά που ήθελες αλλά δεν έπρεπε σε έναν καυγά. Πες στον εαυτό σου μπράβο και σιγά σιγά θα δεις τις αρνητικές σκέψεις που ξεπετάγονται απρόσκλητες για τον εαυτό σου, να εξαφανίζονται.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας