12 πράγματα που πρέπει να δει το παιδί να κάνουν οι γονείς του

12 πράγματα

Μια από τις πιο συνηθισμένες φράσεις που λένε οι γονείς στα παιδιά είναι «Κάνε αυτό που σου λέω!», ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι τα παιδιά μαθαίνουν, βλέποντας και παρατηρώντας πώς φέρονται οι γονείς τους. Η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος αναφέρει τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να κάνει ένας γονιός για να τον δει το παιδί του και να μάθει κάτι χρήσιμο και σωστό, που θα το ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.

Διάβασμα
Το κάθε παιδί πρέπει να έχει την εμπειρία να βλέπει τους γονείς του να διαβάζουν και να το απολαμβάνουν. Έτσι, το παιδί μαθαίνει να αγαπάει το βιβλίο και δεν χρειάζεται να του το θυμίσουμε καν! Διάβασε στα παιδιά σου κάθε βράδυ, μάθετε σαν οικογένεια να απολαμβάνετε το διάβασμα, βρείτε χρόνο να καθίσετε όλοι μαζί στον καναπέ για να απολαύσετε βιβλία.
Φιλανθρωπία
Δίδαξε στο παιδί σου να αγαπάει τους άλλους και να τους βοηθάει όταν μπορεί. Μαζέψτε μαζί με το παιδί παιχνίδια ή ρούχα που δεν τα χρειάζεται πια και αποφασίστε σε ποια οργάνωση θα τα δώσετε. Στο σούπερ μάρκετ διαλέξτε ένα προϊόν για να το βάλετε στη σακούλα με τα τρόφιμα που θα δοθούν σε άπορες οικογένειες.

Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr