10 φράσεις που θα σε κάνουν αμέσως να νιώσεις καλύτερα

ρητά

Τι καλύτερο από το να ξεκινάτε την μέρα σας με θετική ενέργεια και αισιοδοξία για το μέλλον

Πολλές φορές ξεχνάμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και όλα αυτά που έχουμε γύρω μας και επικεντρωνόμαστε στις άσχημες καταστάσεις, γεγονός που μας γεμίζει με αρνητική ενέργεια και μας ρίχνει την ψυχολογία. Για μια ζωή γεμάτη θετική ενέργεια διαβάστε και εμπεδώστε τις 10 προτάσεις παρακάτω. Εξάλλου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι λέξεις είναι το ίδιο ισχυρές με τις πράξεις.

#1 Δέχομαι και αγαπάω τον εαυτό μου ακριβώς όπως είναι: Αυτή η πρόταση είναι το βασικό μέρος της προσωπικής επιβεβαίωσης. Η αγάπη για τον εαυτό σας, θα σας βοηθήσει να πετυχαίνετε τους στόχους σας  και να απολαμβάνετε τα αγαθά που σας προσφέρει η ζωή. Ζήστε το σήμερα γιατί η αναμονή για το αύριο μπορεί να σας στερήσει στιγμές, ικανές να σας αλλάξουν τη ζωή.

#2 Είμαι ευγνώμων για τα υπέροχα πράγματα που έχω στη ζωή μου: Η ευγνωμοσύνη είναι σημαντική. Σας βοηθάει να απολαύσετε όλα τα υπέροχα πράγματα που έχετε καταφέρει ιδίως σε  δύσκολες περιόδους. Για να το καταφέρετε αυτό, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από το να σημειώσετε σε ένα μικρό χάρτι όλα τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Κάποια παραδείγματα είναι μια ηλιόλουστη μέρα, η δουλειά σας ή η οικογένειά σας.

#3 Αποπνέω ευτυχία και θετικότητα: Η Michelle Obama συμβουλεύει τις κόρες της να ασκούν και να σκέφτονται συνεχώς όλα όσα θέλουν να πετύχουν. Συγκεντρωθείτε σε αυτά που θέλετε να πετύχετε και αργά ή γρήγορα θα το κάνετε. Το σημαντικό είναι να βλέπετε θετικά το καθετί που συμβαίνει στη ζωή σας και να έχετε εμπιστοσύνη στους εαυτούς σας.

#4 Οι προκλήσεις μπορούν να με κάνουν καλύτερη:  Όλες έχουμε έρθει κατα καιρούς αντιμέτωπες με καταστάσεις που είτε δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε είτε δεν ξέραμε τον τρόπο. Όσο και αν σας τρομάζουν οι αλλαγές και τα εμπόδια, αν αλλάξετε τον τρόπο που τα αντιμετωπίζετε, θα καταλάβετε και όλα τα μαθήματα που μπορούν να σας διδάξουν. Έτσι, πριν φοβηθείτε κάποια επόμενη πρόκληση, σκεφτείτε πόσα πράγματα έχει να σας μάθει.

Διάβασε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr