8 πράγματα που θα θέλαμε να ξέρουν οι άντρες για την εγκυμοσύνη


Μια εγκυμοσύνη φέρνει ενθουσιασμό, χαρά αλλά και πολλές αλλαγές. Κι αν εσύ είσαι κάπως πιο προετοιμασμένη για τον ερχομό του πρώτου σου μωρού, ο σύντροφός σου μάλλον δεν ξέρει ακόμα πως… να αντιμετωπίσει την εγκυμοσύνη σου. Πως αισθάνεσαι, τι αλλάζει και πως πρέπει να φέρεται;

Ανακάλυψε τα 8 πράγματα που πρέπει να του πεις για να περάσετε 9 τέλειους μήνες ή μάλλον πιο σωστά 40 τέλειες εβδομάδες:

1.Θέλεις να σου λέει πόσο όμορφη είσαι: Τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Μπορεί τους πρώτους μήνες να μην νιώσεις ότι έχει αλλάξει η εμφάνισή σου, όμως κάποια στιγμή μπορεί να αρχίσεις να αναρωτιέσαι. Καλό είναι να έχει έτοιμη την απάντηση!

2.Δεν παίζουμε με τις ορμόνες: Όχι δεν έχεις την ίδια ψυχραιμία με πριν, δεν έχεις την ίδια διάθεση ούτε τα ίδια… νεύρα. Μπορεί μάλιστα να μην αναγνωρίζεις κι εσύ η ίδια τον εαυτό σου. Θα πρέπει να δείξει υπομονή, θα την χρειαστεί κι αργότερα!

3.Δεν είσαι άρρωστη. Εννοείται πρέπει να σε βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού, να σε πηγαίνει στα ραντεβού σου με τον γιατρό και να περιμένει στην ουρά του ΙΚΑ για σένα, αλλά πέρα από αυτό μπορείς ακόμα να κάνεις κάποια πράγματα και μόνη σου. Ειδικά όταν του το λες αλλά εκείνος επιμένει για το αντίθετο.

4.Θα είσαι κουρασμένη συνέχεια. Δεν θα μπορέσεις να δεις ταινία μετά τις 9 το βράδυ, δεν θα σηκωθείς να του βάλεις νερό (θα σηκωθεί εκείνος να σου βάλει νερό) και τα άπλυτα θα μείνουν για καιρό στο πλυντήριο.

5.Δεν θέλεις να σου μιλάνε για την κοιλιά σου. Δεν στρογγύλεψε, δεν είναι πιο μεγάλη ούτε πιο μικρή από ότι πρέπει. Ξέρεις ότι μεγαλώνεις και το ευχαριστιέσαι, αρκεί να μην στο λένε οι άλλοι.

6.Δεν ξέρεις τα πάντα: Επειδή είσαι έγκυος, δεν σημαίνει ότι είσαι και γιατρός. Διαβάζεις άρθρα, γνωρίζεις το σώμα σου αλλά, όχι, δεν ξέρεις ακριβώς πως θα γεννήσεις ούτε πόσο θα πονάει. Οπότε ας ρωτήσει τον γιατρό σου στο επόμενο ραντεβού.

7.Ανησυχείς συνέχεια: Αγχώνεσαι για το μωρό σου, αγχώνεσαι για τον τοκετό, αγχώνεσαι για το πώς θα αντιμετωπίσεις τη μητρότητα. Μπορεί να μην το καταλαβαίνει απόλυτα ακόμα, αλλά καλό δεν είναι να υπάρχει και κάποιος να φέρνει τις ισορροπίες;

8.Επηρεάζεσαι από τους διάσημους; Φοράνε ό,τι θέλουν, χάνουν αμέσως τα κιλά και δείχνουν να μην τις επηρεάζει τίποτα! Να θυμάστε ότι αυτό που φαίνεται… δεν είναι η πραγματική ζωή!