10 έξυπνοι τρόποι για να οργανώσεις την κουζίνα σου

Kitchen

Tips για να βάλετε επιτέλους την τάξη που χρειάζεστε

Μια ακατάστατη και γεμάτη με πράγματα κουζίνα είναι κάτι που σχεδόν καμιά γυναίκα δεν μπορεί να αντέξει. Αν θέλετε να μεταφορφώσετε αυτό το χώρο και να τον κάνετε να είναι ο πιο οργανωμένος του σπιτιού σας, υπάρχουν 10 έξυπνοι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

1.Λειτουργική διακόσμηση

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χρησιμοποιούμε πολλά αντικείμενα της κουζίνας μας με αποτέλεσμα να «αναστατώνουμε» και πολλούς χώρους αποθήκευσης. Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να κρεμάγατε στον τοίχο και άρα να τον διακοσμούσατε  με τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε πιο συχνά στο μαγείρεμά σας;

2.Οργανώστε σωστά το ψυγείο σας

Το ψυγείο μας είναι η αρχή της ακαταστασίας. Αν τακτοποιήσουμε σωστά τις τροφές μας εκεί, όλα θα αρχίσουν να γίνονται πιο εύκολα. Εκτός των άλλων, μέσα στο ψυγείο μας αποθηκεύουμε και μπουκάλια όπως είναι το νερό, το κρασί, το γάλα, οι χυμοί κ.α. Αρχικά, πρέπει να αρχίσουμε τα τοποθετούμε τα μπουκάλια που είναι για το ψυγείο στα ράφια της πόρτας του αλλά ακόμα και αυτό χρειάζεται τρόπο. Αγοράστε, ειδικές χάρτινες θήκες για τα μπουκάλια κατάλληλες να τα κρατάνε σταθερά ώστε να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα ατυχήματα.

3.Προστασία ντουλαπιών

Αν χρειάζεστε έναν τρόπο για να ανανεώσετε τα ντουλάπια σας και τους χώρους αποθήκευσης στην κουζίνα ή να προφυλάξετε τα έπιπλα σας, εφαρμόστε μια ταπετσαρία σε όποιο χρώμα και μοτίβο θέλετε μέσα στα συρτάρια σας και αμέσως θα δείτε τη διαφορά. Ακόμα και οι κρυμμένοι χώροι πρέπει να είναι περιποιημένοι.

4.Σωστή τακτοποίηση

Κάθε κουζίνα και κάθε οργανωμένη νοικοκυρά έχει στην κουζίνα της τα βασικά υλικά για το μαγείρεμα. Αλάτι, πιπέρι, λάδι κ.α. Αντί λοιπόν να τα ψάχνετε κάθε φορά, καλό θα ήταν να τα συγκεντρώνατε όλα αυτά σε ένα ράφι ή σε ένα όμορφο κουτί αποθήκευσης.

5.Έξυπνη αποθήκευση των απορρυπαντικών

Οι περισσότερες από εμάς αποθηκεύουμε τα απορρυπαντικά μας κάτω από τον νεροχύτη. Ωστόσο, επειδή είναι πολλά και τις περισσότερες φορές βιαζόμαστε να κάνουμε αυτό που θέλουμε, τα βάζουμε ακατάστατα μέσα στο ντουλάπι με αποτέλεσμα να πέφτουν. Προκειμένου να δώσετε τέλος σε αυτό τον πανικό, σας προτείνουμε να τοποθετήσετε ένα οριζόντιο ξύλινο ή πλαστικό κομμάτι από την μία άκρη του ντουλαπιού ώς την άλλη με σκοπό να κρεμάτε εκεί τα προϊόντα καθαρισμού. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με ένα χοντρό σχοινί.

Photo@dominomag

Διαβάστε τη συνέχεια στη gynaikamagazine.gr