Ψητές μελιτζάνες με βινεγκρέτ σκόρδου, φέτα και βότανα. Ένα απολαυστικό βραδινό που ακόμα και να μην σου αρέσει η μελιτζάνα αν το φας θα σε κάνει να την λατρέψεις.
Τι θα χρειαστείς
Για την βινεγκρέτ
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
1-1/2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου
Πιπέρι καγιέν
Για τις μελιτζάνες
1 μεγάλη μελιτζάνα καθαρισμένη και κομμένη σε ροδέλες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
¼ του φλιτζανιού τριμμένη φέτα
2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
Πώς θα το φτιάξεις
Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε όλα τα υλικά για την βινεγκρέτ και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν όλα ένα. Βούρτσισε τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο. Πρόσθεσε αλάτι. Πρόσθεσε τις μελιτζάνες σε μια σχάρα και μαγείρεψε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα. Μαγείρεψε για περίπου 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά. Έπειτα μαγείρεψε τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο πιάτο και πασπάλισε από πάνω με την φέτα και τα βότανα. Πρόσθεσε την βινεγκρέτ και καλή σου όρεξη.