Ψαρονέφρι με σάλτσα από μέλι και βούτυρο. Για ένα ξεχωριστό μεσημεριανό.
Τι θα χρειαστείς
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κιλό ψαρονέφρι
½ κουταλάκι του γλυκού καρυκεύματα Cajun
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
3/4 του φλιτζανιού νερό
Πως θα το φτιάξεις
Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο και το μέλι σε χαμηλή φωτιά. Κόψε το χοιρινό σε φέτες και πασπάλισε με τα καρυκεύματα και το μαύρο πιπέρι. Πέρασε κάθε φέτα από το μέλι και το βούτυρο και ψήσε για 5 λεπτά. Τοποθέτησε το κρέας με την σάλτσα μελιού στον φούρνο ακάλυπτο για 15-20 λεπτά. Στην συνέχεια αφαίρεσε την κατσαρόλα από τον φούρνο και μετέφερε το κρέας σε ένα πιάτο. Κάλυψε με ένα αλουμινόχαρτο. Έπειτα πρόσθεσε νερό στην κατσαρόλα και ανακάτεψε σε μέτρια φωτιά. Σιγόβρασε για 5 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να μειωθεί ελαφρά. Σέρβιρε το χοιρινό σε πιάτα και περιέχυσε από πάνω την σάλτσα.