Χαβανέζικο κοτόπουλο με ρύζι. Μπορείς να το φτιάξεις για μεσημεριανό και να είσαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους.
Τι θα χρειαστείς
Για το κοτόπουλο
6 μπουτάκια κοτόπουλου
¾ του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
¾ του φλιτζανιού νερό
¾ του φλιτζανιού γάλα καρύδας
3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
Για το ρύζι
Ένα φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
½ του φλιτζανιού κόλιαντρο
Πώς θα το φτιάξεις
Σε μια σακούλα πρόσθεσε όλα τα υλικά για το κοτόπουλο εκτός από το κοτόπουλο. Ανακάτεψε τα υλικά και έπειτα πρόσθεσε μέσα το κοτόπουλο. Βάλε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4 ώρες. Όταν περάσει η ώρα προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια θερμότητα. Ψήσε το κοτόπουλο για 6 λεπτά την κάθε πλευρά.
Για το ρύζι
Ρίξε το γάλα καρύδας και ένα φλιτζάνι νερό σε μια κατσαρόλα. Άφησε να βράσει για λίγο και πρόσθεσε μέσα το ρύζι. Στην συνέχεια χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά μέχρι το ρύζι να βράσει. Στράγγιξε το ρύζι και πρόσθεσε μέσα το κόλιαντρο. Ανακάτεψε και σέρβιρε μαζί με το χαβανέζικο κοτόπουλο.