Στα περισσότερα μαγαζιά το τσάι μέντας έρχεται σε συσκευασμένη ή αποξηραμένη μορφή, αλλά η αλήθεια είναι ότι η πραγματική απόλαυση κρύβεται στο φυσικό ρόφημα. Μια αγαπημένη συνήθεια των κατοίκων του Άμστερνταμ είναι να απολαμβάνουν φρέσκο τσάι μέντας τις περισσότερες ώρες ης ημέρας. Γιατί να μην γίνει λοιπόν και η δική σου;
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεις στο μανάβικο της γειτονιάς σου φρέσκια μέντα, αγόρασέ τη χωρίς δεύτερη σκέψη. Το τσάι μέντας είναι αναζωογονητικό και ανακουφιστικό, κάτι που θα το μετατρέψει εύκολα στην επόμενη εμμονή σου. Το καλύτερο; Όση περισσότερη ώρα αφήνεις τη μέντα στο βραστό νερό, τόσο πιο πολλά είναι τα αιθέρια έλαια που απελευθερώνονται.
Η συνταγή
Δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις το ματσάκι της μέντας πριν πιεις το τσάι. Επίσης, η μέντα έχει ήδη γλυκιά γεύση, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται ζάχαρη. Μπορείς να όμως να προσθέσεις ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Υλικά
1 ματσάκι φρέσκια μέντας
450 γραμμάρια βραστό νερό
Εκτέλεση
Χώρισε το ματσάκι στα δύο και τοποθέτησε το καθένα σε δύο διαφορετικές κούπες. Άφησε τη για πέντε λεπτά. Το τσάι είναι έτοιμο.