Τραγανά φιλέτα γλώσσας μαριναρισμένα με πάπρικα και σκόρδο! Για ένα απολαυστικό, γρήγορο, εύκολο και οικονομικό μεσημεριανό!
Τι θα χρειαστείς
2 φιλέτα γλώσσας μεγάλα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 ½ κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 ¼ φλιτζάνια + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι κρύο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Πως θα το φτιάξεις
Κόψε τα ψάρια σε λωρίδες αλλά όχι σε πολύ λεπτές. Σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων τοποθέτησε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και την πάπρικα. Κλείσε την σακούλα και ανακάτεψε. Άνοιξε την σακούλα και πρόσθεσε μέσα τα ψάρια. Ανακίνησε μέχρι το μίγμα με την πάπρικα να πάει παντού.
Στην συνέχεια πρόσθεσε μέσα στην σακούλα τις δύο κουταλιές αλεύρι και ανακάτεψε ξανά. Σε ένα μπολ τοποθέτησε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, άλλο ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και την σόδα. Ανακάτεψε πολύ καλά όλα τα υλικά. Πρόσθεσε το νερό και ανακάτεψε και πάλι πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός. Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Πρόσθεσε όλα τα κομμάτια ψαριού μέσα στο κουρκούτι και μόλις το λάδι κάψει πρόσθεσε τα ψάρια μέσα στο τηγάνι. Μαγείρεψε τα ψάρια για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Αφού ψηθούν τα ψάρια αφαίρεσε από το τηγάνι και πρόσθεσε τα σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας τα από πάνω με λίγο αλάτι και σερβίροντας με λίγη κέτσαπ. Καλή σου όρεξη!