Μεξικάνικα τάκος με κιμά. Ας απολαύσουμε το σημερινό πιάτο μας, με γεύσεις από το Μεξικό! Τα πιτσιρίκια και οι φίλοι σας θα ξετρελαθούν...
Τι θα χρειαστούμε
- 2 πακέτα tacos (135 γραμμάρια)
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 375 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
- 1 κύβο από βοδινό κρέας
- 4 φύλλα μαρούλι iceberg
- ½ της κούπας τριμμένο τυρί
Πώς θα το φτιάξουμε
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε τα tacos στο ταψί έτσι, ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Τα αφήνουμε για πέντε λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Εν τω μεταξύ παίρνουμε ένα τηγάνι αντί κολλητικό και ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τον κιμά μέσα, και το ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι και λίγο νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά ,σε χαμηλή, και ανακατεύουμε για περίπου 10 με 12 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
- Βάζουμε σε κάθε τάκο 2,5 κουτάλια της σούπας κιμά. Προσθέτουμε το iceberg και το τυρί. Έτοιμο!
Καλή μας όρεξη !