Τηγανιτά καλαμαράκια σαν της ταβέρνας με ντιπ από μαγιονέζα και σκόρδο. Για ένα καλοκαιρινό μεσημεριανό για όλη την οικογένεια.
Τι θα χρειαστείς
250ml καλαμποκέλαιο
500γραμ. κατεψυγμένα καλαμαράκια καθαρισμένα
2 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ
4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Για το ντιπ με μαγιονέζα και σκόρδο
½ σκελίδα σκόρδο
100γραμ. μαγιονέζα
Πώς θα το φτιάξεις
Ζέστανε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα. Κόψε τα καλαμαράκια αφού τα αποψύξεις σε κομμάτια. Βάλε τον κορνφλάουρ, το αλάτι, την πάπρικα και το σιμιγδάλι σε μια σακούλα. Πρόσθεσε τα καλαμάρια στην σακούλα και ανακίνησε την για να πάει το αλεύρι παντού. Όταν δεις ότι το λάδι είναι αρκετά ζεστό πρόσθεσε τα καλαμαράκια μέσα στην κατσαρόλα. Άφησε τα καλαμάρια να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα για ένα με δύο λεπτά δηλαδή. Σε ένα μπολ πρόσθεσε τη μαγιονέζα και τρίψε μέσα το σκόρδο. Ανακάτεψε καλά. Τα τηγανιτά καλαμαράκια με το ντιπ από μαγιονέζα και σκόρδο είναι έτοιμα!