Λεμονάδες πολλοί μπορούν να φτιάξουν, λεμονίτες όμως; Λίγοι…! Η λεμονίτα εκτός του ότι μας θυμίζει κάτι από τα αθώα παιδικά μας χρόνια, είναι ένα σουπερ αντιοξειδωτικό όπλο, ενάντια στην εμφάνιση σημαδιών του χρόνου αλλά (χρησιμοποιώντας την με σύνεση) και περιττών κιλών σε ανεπιθύμητα σημεία. Εκτός αυτού είναι και η καλύτερη εναλλακτική στις «λιγούρες» των αναψυκτικών. Μπορεί το λεμόνι να είναι ξινό, έχει όμως τις πιο… γλυκές ευεργετικές ιδιότητες για μας, το δέρμα και τη ζυγαριά μας.
Αν θες να διατηρήσεις όλα αυτά τα θρεπτικά και ευεργετικά συστατικά του λεμονιού για περισσότερο χρόνο, προτίμησε να φτιάξεις λεμονιτα αντί για λεμονάδα. Γι΄αυτό κι εμείς βρήκαμε την καλύτερη συνταγή «από σπίτι» για σπιτικό συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού που και θα κρατήσει περισσότερο και θα είναι ότι πιο νόστιμο έχεις πιεί μέχρι τώρα.
Υλικά:
1 ποτήρι χυμός λεμονιού
1 ποτήρι ζάχαρη
μερικές φλούδες λεμονιού (από 1 λεμόνι)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το χυμό των λεμονιών και την ανάλογη ζάχαρη μαζί με τις φλούδες του λεμονιού να πάρουν (προσοχή!) 1 βράση
Μείνετε πάνω από τη κατσαρόλα ανακατεύοντας το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφαιρέστε το μόλις δείτε να κάνει τις πρώτες φουσκάλες.
Την αποκακρύνετε από την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει..
Φυλάσσετε το μείγμα στη ψυγείο σε γυάλινα κατά προτίμηση μπουκάλια και την έχετε «ετοιμοπόλεμη» ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να διατηρηθεί έτσι για χρόνια, οπότε δεν χρειάζεται να φοβάστε πως θα…λήξει.
Σερβίρετε την αραιωμένη ελαφρά με νερό ή ανθρακούχο νερό, σύμφωνα με τα γούστα σας.