Σουβλάκια από μπριζόλα με μανιτάρια και κρεμμύδια. Ένα μεσημεριανό που σίγουρα θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Τι θα χρειαστείς
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
510γραμ. μπριζόλα κομμένη σε κύβους
227γραμ. μανιτάρια κομμένα στην μέση
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε 12 φέτες
Πώς θα το φτιάξεις
Χτύπα το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και το δεντρολίβανο σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε τις μπριζόλες κομμένες σε κύβους μέσα στην μαρινάδα. Κάλυψε το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη και πρόσθεσε το στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κρέας για τουλάχιστον μια ώρα. Βάλε 12 καλαμάκια για σουβλάκια μέσα στο νερό. Βγάλε το κρέας από το ψυγείο και άρχισε να φτιάχνεις τα σουβλάκια περνώντας από μέσα 1 κομμάτι κρέας, 1 κομμάτι μανιτάρι και ένα κομμάτι κρεμμύδι. Συνέχισε να κάνεις το ίδιο μέχρι να γεμίσει το καλαμάκι σου αλλά και τα υπόλοιπα καλαμάκια. Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα. Πρόσθεσε τα σουβλάκια και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Μετέφερε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα και γαρνίρισε με φρέσκο δεντρολίβανο.