Θέλεις να μαγειρέψεις κάτι νόστιμο, θρεπτικό και ελαφρύ; Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις μία συνταγή για σαλάτα με φασολάκια, ντοματίνια και ελιές. Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείς να φτιάξεις ένα γευστικό πιάτο για όλη την οικογένεια.
Υλικά που θα χρειαστείς:
300 γρ. φασολάκια μπλανσαρισμένα για 3 λεπτά
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
100 γρ. baby κολοκυθάκια κομμένα στα 4 διαγώνια και μπλανσαρισμένα για 1 λεπτό
50 γρ. ελιές Καλαμάτας απυρήνωτες κομμένες στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
70 ml ελαιόλαδο
50 γρ. μουστάρδα "ΜΑΙLLE DIJON ORIGINALE"
20 ml ξύδι από κόκκινο κρασί γαία
50 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα και σπασμένα
1 μάτσο δυόσμο μόνο τα φύλλα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο στους 140 βαθμούς για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Φτιάχνουμε το dressing σε ένα μικρό μπολ (σκόρδο, μουστάρδα, λάδι, ξίδι). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.