Σαλάτα με σπαράγγια, αυγό, μπέικον και βινεγκρέτ από μουστάρδα. Ένα υγιεινό και νόστιμο βραδινό.
Τι θα χρειαστείς
1 μεγάλο καλά βρασμένο αυγό κομμένο σε κομμάτια
1 2/3 του φλιτζανιού σπαράγγια
2 φέτες μπέικον μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο (πέρασε το απλά από το τηγάνι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα)
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό πρόσθεσε τα σπαράγγια και άφησε να βράσουν για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε κιόλας λίγο. Στράγγιξε τα σπαράγγια και πρόσθεσε τα σε κρύο νερό. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη μουστάρδα, το λάδι, το ξίδι, μια πρέζα αλάτι και το πιπέρι. Τοποθέτησε τα σπαράγγια σε ένα πιάτο αφού τα στραγγίξεις πρώτα και πρόσθεσε από πάνω το αυγό, το μπέικον και την βινεγκρέτ. Πρόσθεσε όσο άλλο αλάτι και πιπέρι θέλεις και καλή απόλαυση.