Σαλάτα με κολοκυθάκια, παρμεζάνα και καλαμπόκι. Μια ωραία ιδέα για ένα νόστιμο βραδινό!
Τι θα χρειαστείς
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
1 φλιτζάνια καλαμπόκι
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
Χυμό από 1 lime
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Πώς θα το φτιάξεις
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγείρεψε ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου 1 λεπτό. Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια, το καλαμπόκι, το βασιλικό, τη ρίγανη και το θυμάρι. Μαγείρεψε και ανακάτευε ανά διαστήματα μέχρι τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν λίγο για περίπου 3-4 λεπτά. Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε το χυμό lime και το κόλιανδρο. Πρόσθεσε το μίγμα στην σαλάτα και στην συνέχεια πρόσθεσε την παρμεζάνα. Ανακάτεψε και καλή απόλαυση.