Ρύζι βρασμένο σε γάλα καρύδας μαζί με γαρίδες σε σάλτσα. Ένα διαφορετικό φαγητό για το μεσημεριανό τραπέζι.
Τι θα χρειαστείς
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
6 κουταλιές της σούπας χυμός lime
¼ της κούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 πακέτο μεγάλο αποφλοιωμένες γαρίδες
1 φλιτζάνι άγλυκο γάλα καρύδας
1 ½ του φλιτζανιού νερό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι λευκό ρύζι
Για το σερβίρισμα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
1 lime κομμένο σε φέτες
Πώς θα το φτιάξεις
Σε ένα μπολ χτύπησε ελαφρά το κόλιαντρο, το χυμό lime, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι. Σε μια σακούλα τροφίμων με zip πρόσθεσε τις γαρίδες και την μαρινάδα. Βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Σε μια κατσαρόλα συνδύασε το γάλα καρύδας, το νερό ,το αλάτι και τη ζάχαρη. Φέρε το μίγμα με το γάλα καρύδας σε σημείο βρασμού και πρόσθεσε μέσα το ρύζι. Σιγόβρασε τα ρύζι για 20-25 λεπτά μπορεί και λίγο παραπάνω. Απέσυρε το ρύζι από την φωτιά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά πρόσθεσε τις γαρίδες μαζί με την μαρινάδα τους. Μαγείρεψε τις γαρίδες μέχρι η σάλτσα να πήξει. Στράγγιξε το ρύζι και σέρβιρε σε πιάτα μαζί με τις γαρίδες και την σάλτσα τους.