Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η επιθυμία των παιδιών για παγωτό αυξάνεται. Αυτό το τόσο απολαυστικό και δροσερό γλυκό, συχνά, αποτελεί αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε παιδιά και γονείς. Το παγωτό είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό γλύκισμα. Τα συνήθη υλικά για την παρασκευή του είναι: γάλα, αυγά, κακάο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, χυμοί φρούτων, γλυκαντικές ουσίες, γαλακτωματοποιητές, σταθεροποιητές, χρώματα και αρώματα. Επιπρόσθετα χρησιμοποιούνται: σιρόπι σοκολάτας, σιρόπι καραμέλας, σιρόπι φρούτων, κομμάτια σοκολάτας, ξηροί καρποί, κομμάτια φρούτων.
Το γεγονός ότι το γάλα αποτελεί το βασικό συστατικό του παγωτού, του προσδίδει ιδιαίτερη θρεπτική αξία. Έτσι, το παγωτό, εκτός από εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, υδατανθράκων και λιποδιαλυτών βιταμινών, αποτελεί και σημαντική πηγή ασβεστίου.
Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr