Η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα είναι η πιο συνηθισμένη τροφική αλλεργία στα παιδιά. Σπάνια είναι σοβαρή και συνήθως προκαλεί μία μέτριας έντασης αντίδραση, την οποία τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν μετά την ηλικία των 3 ετών. Η αλλεργία στο γάλα είναι κατάσταση διαφορετική από τη δυσανεξία στη λακτόζη (ή στο αγελαδινό γάλα). Εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου αντιδρά στις πρωτεΐνες του γάλακτος, τις οποίες θεωρεί ως βλαβερές και εκδηλώνεται με μία ή περισσότερες αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Εάν ένα βρέφος είναι αλλεργικό στο αγελαδινό γάλα, είναι επίσης πολύ πιθανό να είναι αλλεργικό και στις πρωτεΐνες του πρόβειου ή του κατσικίσιου γάλακτος ή ακόμα και στις πρωτεΐνες. Επειδή δεν υπάρχει θεραπεία για τις αλλεργίες του γάλακτος, ο μόνος τρόπος αποφυγής τους είναι η απόκλιση του γάλακτος από τη διατροφή του παιδιού, αναφέρει η Μαρία-Χριστίνα Αλεξοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.
Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr