Πατάτες σαλάτα με ζαμπόν και τυρί cheddar για απολαυστικό βραδινό που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Τι θα χρειαστείς
6 πατάτες κομμένες και ξεφλουδισμένες
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο και ξεφλουδισμένο
3 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κιμά
1 κουταλιά της σούπας λάδι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο λάχανο
2 φλιτζάνια τριμμένο cheddar
Sour cream για γαρνιτούρα
Ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμυδάκι η σχοινόπρασο
Πώς θα το φτιάξεις
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και σοτάρισε για 3 λεπτά. Έπειτα πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για 1 λεπτό. Πρόσθεσε τις πατάτες στο τηγάνι και μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε. Συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα 15 λεπτά. Πρόσθεσε το ζαμπόν και σοτάρισε για 5 λεπτά ακόμη. Πρόσθεσε το λάχανο πάνω από τις πατάτες. Στην συνέχεια πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και βάλε ένα καπάκι πάνω από το τηγάνι για να το σκεπάσεις. Μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Αφαίρεσε το καπάκι και πρόσθεσε το τριμμένο τυρί. Κάλυψε με το καπάκι ξανά και μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά. Σέρβιρε αμέσως με sour cream και κρεμμυδάκια χλωρά.