Ένα τέλειο μεσημεριανό για όλη την οικογένεια. Πατάτες λεμονάτες με τριμμένη παρμεζάνα στον φούρνο.
Τι θα χρειαστείς
1.5 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
¼ του φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
½-3/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Πώς θα το φτιάξεις
Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτύρωσε ένα μεγάλο ταψί. Καθάρισε και κόψε τις πατάτες σε μεγάλες φέτες. Τοποθέτησε τις πατάτες στο ταψί. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ζωμό, το χυμό λεμονιού, το βούτυρο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά. Πρόσθεσε το μίγμα πάνω από τις πατάτες και ανακάτεψε. Κάλυψε το ταψί σφιχτά με αλουμινόχαρτο. Ψήσε για περίπου 40 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο από τις πατάτες. Πασπάλισε τις πατάτες με την παρμεζάνα. Ψήσε για άλλα 20-30 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο. Πασπάλισε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και σέρβιρε.