Παγωτό με καφέ και βανίλια. Ένα νόστιμο πρωινό αλλά και δροσερό γλυκάκι.
Τι θα χρειαστείς
600ml πλήρες γάλα
165γραμ. ζάχαρη
40γραμ. αλεσμένος καφές
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
240ml κρέμα γάλακτος
Πώς θα το φτιάξεις
Πάγωσε το μπολ που θα βάλεις μέσα το παγωτό σου για 24 ώρες. Τοποθέτησε τον αλεσμένο καφέ σε μια σακούλα φίλτρου. Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους συνδύασε το γάλα και τη ζάχαρη. Άφησε να σιγοβράσει και να διαλυθεί η ζάχαρη. Απενεργοποίησε την θερμότητα. Πρόσθεσε τη σακούλα φίλτρου με το καφέ μέσα στο ζεστό γάλα. Άφησε για 30 λεπτά. Περιστασιακά πάτα την σακούλα φίλτρου με μια σπάτουλα. Πρόσθεσε στο μίγμα το εκχύλισμα βανίλιας. Αφού λοιπόν περάσουν τα 30 λεπτά αφαίρεσε την σακούλα φίλτρου μέσα από το μίγμα. Ρίξε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Βάλε στο μπολ καπάκωσε και βάλε το μίγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Αφού περάσουν οι δύο ώρες τοποθέτησε το μίγμα στην παγωτομηχανή. Άφησε το μίγμα στην παγωτομηχανή για περίπου 15-20 λεπτά. Μετέφερε ξανά στο μπολ και άφησε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρεις.