Μην μπερδεύεις την Παγκόσμια μέρα Χορτοφαγίας με την Παγκόσμια Ημέρα Αυστηράς Χορτοφαγίας που γιορτάζουμε σήμερα. Η Vegan day που ξεκίνησε το 1994 με τον Ντόναλντ Γουότσον, τον πατέρα της χορτοφαγίας, τιμάει τον υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς καθόλου ζωικά προιόντας (vegan) και όχι το απλά vegetarian.
Για να τιμήσεις τη σημερινή μέρα ανακάλυψε 2 light συνταγές για το βραδινό σου (ή και το μεσημεριανό) που θα απολαύσεις ακόμα κι αν είσαι κρεατοφάγος:
Ρεβίθια με κουσκούς και σέσκουλο
280 γρ. κουσκούς
Μισή κούπα κουκουνάρι
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 σκελ.σκόρδο ψιλοκομμένες
400 γρ. Ρεβίθια μαγειρεμένα
Μισή κούπα σταφίδες
2 ματσάκια σέσκουλο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάλε το κουσκούς σε ένα μπολ και πρόσθεσε μιάμιση κούπα βραστό νερό. Ανακάτεψε και άφησε να σταθεί για 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά καβούρδισε τα κουκουνάρια για 3-4 λεπτά.
Βάλε τα κουκουνάρια σε ένα πιάτο και στο τηγάνι ζέστανε λάδι και τσιγάρισε το σκόρδο για 1 λεπτό.
Πρόσθεσε τα ρεβίθια, το σέσκουλο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακάτεψε για 5 λεπτά και σέρβιρε μαζί με το κουσκούς και τα κουκουνάρια.
Σάντουιτς με αβοκάντο και σάλτσα φασολιού
1 κιλό λευκά φασόλια μαγειρεμένα
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
12 φέτες ψωμί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αγγούρι ψιλοκομμένο
Λαχανικά ψιλοκομμένα (μπρόκολο, ραπανάκια κλπ)
2 αβοκάντο ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ πολτοποίησε τα φασόλια με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο
Τοποθέτησε το ψωμί στο πάγκο και άλειψε τα με τη σάλτσα φασολιού
Πρόσθεσε αγγούρι, κρεμμύδι, τα λαχανικά και το αβοκάντο
Σκέπασε τα για να φτιάξεις σάντουιτς και σέρβιρέ τα!