Ο chef Marko Rossi μάς δίνει την συνταγή για ένα διαφορετικό πιάτο που θα λατρέψουν οι φίλοι στο ραντεβού της βραδιάς για παρέα, καλό φαγητό και επιτραπέζια παιχνίδια!
Υλικά
Για το ψάρι
560 γρ. μπακαλιάρος
1 κ.σ. χυμό από λάιμ
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
12 - 24 tortillas καλαμποκιού
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ψιλοκομμένο λάχανο για το σερβίρισμα
Για τη salsa
3 ώριμα μάνγκο - αποφλοιωμένα χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε σε κυβάκια
2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι ή φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
Πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα γυάλινο ή κεραμικό ταψί χτυπάς ελαφρά το λάδι, τον χυμό λάιμ, την σκόνη τσίλι και το αλάτι
Προσθέτεις το ψάρι στο μείγμα και το μαρινάρεις.
Καλύπτεις με πλαστική μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσεις την salsa.
Για τη salsa
Ανακατεύεις όλα τα υλικά της salsa μαζί. Σκεπάζεις το μπολ και το αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου.
Για το τελικό πιάτο
Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα τηγάνι.
Τηγανίζεις το ψάρι για 8 με 10 λεπτά, φροντίζοντας να το γυρνάς κι από τις δύο πλευρές.
Μεταφέρεις το ψάρι σε μπολ και το σπας σε κομμάτια.
Γεμίζεις κάθε tortilla με ψάρι, λάχανο και salsa.
Απολαμβάνεις!