Αν τα εντόσθια του αρνιού δεν είναι το... καλύτερό σας, εμείς σας έχουμε μια πρόταση που χωρίς να ξεφεύγει από την παράδοση, θα σας ενθουσιάσει! Ο Gus μας ετοιμάζει μαγειρίτσα με λαχανικά!
Υλικά (για 6 άτομα)
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι
2 φλιτζ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη, ή μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μπούκοβο
1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
1 1/2 λίτρα ζωμός λαχανικών ή μυρωδικών ή νερό
1 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένα μαρούλια ή σέσκουλα
1 1/2 φλιτζ. άνηθος, ψιλοκομμένος
2 αυγά
Χυμός από 1 1/2 - 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθούν. Βάζουμε την καυτερή πιπεριά ή μπόλικο πιπέρι και το μπούκοβο και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, τα μαρούλια και το μισό άνηθο. Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με 2 κουταλιές της σούπας νερό και το χυμό ενός λεμονιού. Προσθέτουμε σιγά-σιγά κουταλιές από τη βραστή σούπα και συνεχίζουμε να χτυπάμε τα αυγά. Όταν το μίγμα των αυγών γίνει πολύ καυτό, το αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα με τη σούπα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε και άλλο λεμόνι, αν χρειάζεται.
Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Καλή όρεξη!