Η μακαρονάδα αρέσει σε όλη την οικογένεια και δεν απαιτεί ακριβά υλικά. Για σήμερα σας προτείνουμε την καυτερή παραλλαγή της, για μια πικάντικη έκπληξη στο τραπέζι σας.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε (μαγειρεύουμε με προϊόντα Carrefour για ποιότητα και οικονομία):
2 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο
3 γουλιές σκόρδο λεπτοκομμένο
3/4 της κουταλιάς του γλυκού κόκκινοι κόκοι
1 κονσέρβα αποφλοιωμένες ντομάτες κομμένες μικρά κομμάτια
1 κονσέρβα τοματοχυμό
Μισή κούπα λευκό κρασί
1 πακέτο λινγκουίνι
Τρυμμένο τυρί παρμεζάνα ή όποιο άλλο σας αρέσει
Πώς θα το φτιάξουμε:
- Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή θερμοκρασία να βράσει.
- Εν τω μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τους κόκκους κόκκινου πιπεριού.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να αναδύονται τα αρώματα και το λάδι μας να πάρει καφέ χρόνο, περίπου για 1-2 λεπτά δηλαδή.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον χυμό ντομάτας μαζί με το κρασί. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα μας, 8-10 λεπτά περίπου.
- Στην άλλη κατσαρόλα κι ενώ το αλατισμένο νερό θα έχει αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια μας και τα μαγειρεύουμε 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στην συσκευασία τους για al dente αποτέλεσμα.
- Στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια μας στην κατσαρόλο με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μακαρόνια, για περίπου 2 λεπτά δηλαδή. Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
- Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και αν θέλουμε πιο καυτό αποτέλεσμα με κόκκους πιπεριού ή καυτερή πιπερίτσα λεπτοκομμένη.
Καλή όρεξη!