Δεν θα τη βρεις στις γκουρμέ κουζίνες, η μουσταλευριά είναι όμως ένα γλυκό που σου γεννά αναμνήσεις. Και είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις!
Υλικά:
5 ποτήρια μούστος
1 ποτήρι αλεύρι
Καρύδια
Κανέλα
Σουσάμι
Εκτέλεση: Βάζουμε τον μούστο να βράσει σε μία κατσαρόλα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ένα ποτήρι μούστου (χλιαρό) και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας παράλληλα για να μην σβωλιάσει. Το μείγμα αυτό το προσθέτουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα με τον μούστο που βράζει, ανακατεύοντας διαρκώς. (Εναλλακτικά, μπορούμε να διαλύσουμε το αλεύρι σε χλιαρό νερό και στη συνέχεια να το προσθέσουμε στον ζεστό μούστο).
Μόλις το το μείγμα στην κατσαρόλα αρχίσει να κάνει φουσκάλες, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με καρύδια, σουσάμι και κανέλα.