Κοτόπουλο παναρισμένο με πεκάν και άσπρη σάλτσα μήλου. Για ένα ξεχωριστό μεσημαρινό που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Τι θα χρειαστείς
Για την σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
½ της κούπας νερό
¾ του φλιτζανιού χυμός μήλου
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Για το κοτόπουλο
6 στήθη κοτόπουλου
½ του φλιτζανιού γάλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
¾ του φλιτζανιού αλεύρι
¾ του φλιτζανιού πεκάν
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις
Λιώσε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι και ανακάτεψε μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα πρόσθεσε το χυμό μήλου και το νερό. Δυνάμωσε την φωτιά σε υψηλή και βράσε μέχρι το μίγμα να μειωθεί σε περίπου ½ του φλιτζανιού. Μείωσε την φωτιά σε μέτρια. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος. Βράσε για 5 λεπτά. Πρόσθεσε το αλάτι, το πιπέρι, το μέλι και το ξίδι. Βράσε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει λίγο περισσότερο. Αφαίρεσε το μίγμα από την θερμότητα. Ανακάτεψε σε ένα μπολ το αλεύρι, το πεκάν, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Άφησε το μίγμα σε μια άκρη. Σε ένα μπολ πρόσθεσε το γάλα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βούτηξε κάθε στήθος κοτόπουλου πρώτα στο γάλα και έπειτα στο μίγμα με το πεκάν. Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγείρεψε γυρίζοντας μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σέρβιρε με την σάλτσα μήλου και καλή απόλαυση.