Θέλεις να φτιάξεις κάτι ξεχωριστό για να προσφέρεις στον αγαπημένο σου; Το κέικ καρδιάς με γκανάζ σοκολάτα και φρούτα θα τον ξετρελάνει.
Τι θα χρειαστείς
2/3 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
1 ¾ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
3 αυγά
1 ½ γάλα με λιπαρά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι κακάο κοσκινισμένο
¾ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την γκανάζ
1 σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Πως θα το φτιάξεις
Ζέστανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτύρωσε την φόρμα καρδιάς και άφησε σε μια άκρη. Χτύπα το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε τα αυγά και την βανίλια ανακατεύοντας καλά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, την σόδα, το μπεικιν, το κακάο και τέλος το αλάτι. Πρόσθεσε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μίξερ εναλλάξ με το γάλα. Δηλαδή μια θα ρίχνεις το μείγμα με το αλεύρι και μια το γάλα. Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν και βάλε μέσα το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα καρδιάς. Ψήσε για 30-40 λεπτά μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα. Άφησε να κρυώσει για 10 λεπτά και σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε για λίγο την κρέμα γάλακτος( για περίπου 2 λεπτά) και στην συνέχεια αφαίρεσε από την φωτιά και ρίξε την σοκολάτα. Ανακάτεψε καλά για να γίνει η γκανάζ. Ρίξε την γκανάζ πάνω από το κέικ και διακόσμησε βάζοντας φρούτα τις επιλογής σου στην μέση. Εμείς σου προτείνουμε φράουλες, μπανάνα και blueberries.
Επιμέλεια: Ελένη Παυλέλη.