Εύκολο κοκκινιστό κοτόπουλο στο τηγάνι με πιπεριές και μυρωδικά. Για ένα εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό μεσημεριανό για όλη την οικογένεια!
Τι θα χρειαστείς
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο και θρυμματισμένο δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
8 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς πέτσα, καθαρισμένα και κομμένα
1 ½ κουταλιά της σούπας λάδι
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
397γραμ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
¼ του φλιτζανιού μπαλσάμικο ξίδι
¼ του φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε μαζί τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε το μίγμα τρίβοντας το πάνω από τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και μαγείρεψε το μέχρι να ροδίσει για περίπου 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Μετέφερε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Μείωσε την φωτιά σε μέτρια και πρόσθεσε το υπόλοιπο ½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μαγείρεψε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε τις ντομάτες σε κύβους, το μπαλσάμικο και το ζωμό κοτόπουλου. Φέρε σε βρασμό και στην συνέχεια πρόσθεσε το κοτόπουλο. Σιγόβρασε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά για περίπου 10 λεπτά. Σέρβιρε το κοτόπουλο πάνω σε ρύζι ή κινόα.