Γλυκοπατάτες στον φούρνο με μπέικον και βινεγκρέτ βαλσάμικου για ένα νόστιμο και οικονομικό βραδινό!
Τι θα χρειαστείς
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½ κουταλιά της σούπας πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι
2 κιλά γλυκοπατάτες κομμένες στα 4
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες και ψημένες (πέρασε το μπέικον για λίγο από το τηγάνι μέχρι να ροδίσει)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
1/3 της κούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πώς θα το φτιάξεις
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί πρόσθεσε μια λαδόκολλα. Περιέχυσε τις πατάτες με ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τις πατάτες στον φούρνο και ψήσε για 30-40 λεπτά. Σε ένα μπολ πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα. Αφαίρεσε τις πατάτες από τον φούρνο και άφησε να κρυώσουν για λίγο. Πρόσθεσε στις πατάτες το μίγμα λαδιού. Πασπάλισε με το μπέικον, τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό και καλή σου όρεξη!