Μια διαφορετική γλυκιά πίτα με σοκολάτα και ινδοκάρυδο. Ένα υπέροχο πρωινό που θα σε χορτάσει και θα συνδυαστεί τέλεια με τον καφέ σου.
Τι θα χρειαστείς
½ του φλιτζανιού αλεύρι
½ του φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως
¼ του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
½ του φλιτζανιού γάλα καρύδας
1 Αυγό ελαφρώς χτυπημένο
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
1 φλιτζάνι ζαχαρούχο + 1 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας ανακατεμένες
½ του φλιτζανιού δάκρυα σοκολάτας
Για την σάλτσα σοκολάτας από πάνω
½ του φλιτζανιού ημίγλυκες μάρκες σοκολάτας
½ κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
Πώς θα το φτιάξεις
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε ελαφρά μαζί τα αλεύρια, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Πρόσθεσε το λάδι καρύδας και σε ένα μίξερ ανακάτεψε τα όλα μαζί. Στην συνέχεια πρόσθεσε το γάλα καρύδας, το αυγό και το εκχύλισμα καρύδας στο μίγμα. Ανακάτεψε τα όλα μαζί με μια ξύλινη κουτάλα. Πρόσθεσε τις νιφάδες καρύδας μαζί με το ζαχαρούχο και τα τσιπς σοκολάτας. Ανακάτεψε και πρόσθεσε το μίγμα σε ένα ταψί που θα το έχεις αλευρώσει λίγο. Κόψε τη ζύμη σε 8 φέτες πριν το ψήσεις. Ψήσε για 16 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 16 λεπτά άφησε το γλυκό στην κουζίνα με κλειστό τον φούρνο για άλλα 10 λεπτά. Βγάλε το γλυκό έξω από τον φούρνο. Σε ένα μπολ πρόσθεσε τις μάρκες σοκολάτας και το φυτικό έλαιο. Βάλε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής περιέχυσε από πάνω με την σοκολάτα.