Θέλεις να φτιάξεις ένα πρωινό που να είναι νόστιμο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα; Δες τι σου προτείνουμε.
Τι θα χρειαστείς
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 πακέτο έτοιμο φύλλο (μπορείς να πάρεις ότι φύλλο σου αρέσει δεν έχει σημασία)
Για την σάλτσα φράουλας
1 ποτήρι φράουλες
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Πως θα το φτιάξεις
Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα μίξερ πρόσθεσε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτύπησε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια πρόσθεσε το βούτυρο όπου και θα βρίσκετε σε θερμοκρασία δωματίου. Πρόσθεσε το ξύσμα και ανακάτεψε το χυμό λεμονιού μαζί με την κρέμα γάλακτος. Πρόσθεσε στο μίξερ τα δύο υλικά που ανακάτεψες. Τέλος ανακάτεψε ακόμα μια φορά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και να σχηματιστεί ζύμη.
Βάλε την ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε για 5-10 δευτερόλεπτα μόνο. Κόψε την ζύμη σε 8 κομμάτια. Τοποθέτησε την ζύμη σε ένα ταψί που θα έχεις βάλει έτοιμο φύλλο από κάτω και προσπάθησε να υπάρχει καινό μεταξύ τους. ψήσε για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω. Άφησε το ταψί με το γλυκό να κρυώσει για 10 λεπτά.
Για την σάλτσα φράουλας
Βάλε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ και αφού ανακατευτούν και πολτοποιηθούν σούρωσε και πέτα τα σπόρια που θα μείνουν στο σουρωτήρι. Συνδύασε ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη με ¼ από την σάλτσα που έφτιαξες και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λύω.
Tip: Εάν θέλεις να έχει η σάλτσα σου ακόμα πιο έντονο χρώμα πρόσθεσε ¼ φλιτζάνι περισσότερη άχνη ζάχαρη. Ότι σάλτσα σου περισσέψει μπορείς να την προσφέρεις με παγωτό.