Ένα χειμωνιάτικο φαγητό που είναι ότι πρέπει για μεσημέρι για μετά την δουλειά: Γίγαντες με λουκάνικα!
Τι θα χρειαστείς :
Μισό κιλό γίγαντες
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 καρότο
2-3 κλωνάρια σέλινο
Λάδι
Αλάτι-πιπέρι
Πάπρικα
Χυμός ντομάτας
1 κύβος λαχανικών
2 χωριάτικα λουκάνικα
Πως θα το φτιάξεις :
Μούλιασε τους γίγαντες στο νερό για 2 ώρες (εάν δεν σου αρέσουν οι γίγαντες μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρά άσπρα φασόλια). Βάλ’τους στην χύτρα ή στην κατσαρόλα να βράσουν καλά, τουλάχιστον για μία ώρα. Όταν δοκιμάσεις και είναι όσο μαλακοί τους προτιμάς σούρωσε τους γίγαντες και στρώσε τους στο ταψί. Ρίξε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα, και πρόσθεσε τα λαχανικά σου κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Ρίξε το χυμό ντομάτας και στο τέλος το λάδι. Εάν έχεις μια δυο φρέσκες ντομάτες κόψε τις σε μεγάλους κύβους για να δώσεις ακόμη πιο ωραία γεύση στο φαγητό. Πρόσθεσε το λουκάνικο σε κομμάτια. Αν δεν σου αρέσει το χωριάτικο λουκάνικο μπορείς να βάλεις μερικά λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης (μην τα κόψεις και μην τα χαράξεις γιατί θα χάσουν τη γεύση τους). Σκέπασε με νερό τους γίγαντες και βάλε το φαΐ στο φούρνο στους 200 βαθμούς.