Μετά το sushi αλλά και το πολύ δημοφιλές περσινό acai γεύμα, φέτος το νέο trend στη μαγειρική έρχεται από τη Χαβάη και δεν είναι άλλο από το poke bowl.
Πρόκειται για ένα γεύμα που προσφέρεται ως δείπνο αλλά και ως ορεκτικό και σερβίρεται σε μπολ. Το «poke» μαρτυρά τον τρόπο παρασκευής του αφού σημαίνει «κομμένο σε μικρά κομματάκια» και περιέχει ωμά θαλασσινά ψιλοκομμένα, λαχανικά, μπαχαρικά και σάλτσα.
Στα πιο δημοφιλή poke bowls θα βρεις τόνο, σολομό, χταπόδι μαριναρισμένα σε σάλτσα σόγιας ενώ πολλοί προσθέτουν και αβοκάντο. Μπορεί στο Λος Άντζελες να το τρώνε σχεδόν καθημερινά, αλλά μην σκας αν δεν το βρεις στο συνοικιακό σου εστιατόριο. Μπορείς να το φτιάξεις και μόνη σου!
Poke bowl με τόνο και αβοκάντο
2 κουτ.σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ.γλ. ξύδι ρυζιού
1 κουτ.γλ. σησαμέλαιο
1 κουτ.γλ. σουσάμι
450 γρ. τόνο σε κυβάκια (για sushi)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 αβοκάντο
Μπορείς να συνοδέψεις με καστανό ρύζι
Ανάμειξε τη σάλτσα σόγιας με το ξύδι, το σησαμέλαιο και το σουσάμι σε ένα μπολ. Πρόσθεσε τον τόνο και το κρεμμύδι κι ανακάτεψε. Άφησε να μαριναριστεί για 5 λεπτά.
Κόψε το αβοκάντο σε κυβάκια και πρόσθεσε στο μπολ. Σέρβιρε με ρύζι ή σαλάτα από φύκια.